Tehokasta prosessien hallintaa iFIX HMI/SCADAn avulla

iFIX on moderni HMI/SCADA -ratkaisu, joka tarjoaa operaattoreille tehokkaan työkalun prosessien seurantaan, hallintaan ja valvontaan. Hyödyntämällä viimeisintä HMI-teknologiaa ja SCADA-ominaisuuksia. iFIX auttaa nopeuttamaan päätöksentekoa ja parantamaan operatiivista tehokkuutta.

Kymmenet tuhannet yritykset ympäri maailmaa hyödyntävät ratkaisua teollisten prosessiensa seurannassa, valvonnassa ja hallinnassa. Modernin järjestelmän kehitystyössä on keskitytty erityisesti operaattoreiden tarpeisiin ja tämän ansioista esimerkiksi vasteaikaa on pystytty nopeuttamaan huomattavasti. iFIX on suosittu valinta HMI / SCADA -ratkaisuksi erityisesti sen erinomaisten integroitavuusmahdollisuuksien, helppokäyttöisyyden ja luotettavuuden vuoksi.

iFIX on osa GE Vernovan palkittua Proficy-tuoteperhettä.

iFIX HMI / SCADA käyttöliittymä älypuhelimessa, näytöllä ja tabletilla.

GE Vernova Roadshow Vantaalla 23.10.2024

Tartu tilaisuuteen ja tule tutustumaan iFIXiin ja muihin GE Vernovan (ent GE Digital) Proficy ohjelmistoratkaisuihin livenä!

Tapahtuma on maksuton, rento drop-in tyyppinen tilaisuus. Tule kun sinulle sopii ja lähde kun haluat. Ovet ovat auki klo 10:00-15:00.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Videolta näet, miltä iFIX:n käyttöliittymä näyttää
iFIX SCADA -järjestelmän keskeiset edut
icon - skaalautuva
Skaalautuva ja joustava arkkitehtuuri

iFIX skaalautuu aina yhdestä PC -ratkaisusta suureen, redundanttiseen satojen eri käyttäjien järjestelmään. Voit asentaa ohjelmiston fyysiseen laitteeseen tai virtuaaliseen ympäristöön.

icon - kommunikaatio
Erinomainen integroitavuus

Proficy iFIX on avoin järjestelmä, jossa on useita eri liitäntä mahdollisuuksia. iFIX tukee muun muassa seuraavia: OPC, OPC UA, MQTT, Python, REST, SQL sekä yli 200 sisäänrakennettua I/O-ajuria.

 

icon security
Secure-by-Design

iFIX hyödyntää avoimia ja turvallisia standardeja, kuten OPC UA:ta, digitaalisia varmenteita ja web-tunnisteita, joten voit ottaa sen käyttöön luottavaisin mielin.

 

 

Moderni iFIX HMI / SCADA vastaa teollisuuden tarpeisiin

1. Reaaliaikainen tiedonkeruu ja analysointi

iFIX kerää datan reaalikaisesti ja esittää sen selkeästi graafisessa muodossa. Tämä auttaa operaattoreita tekemään oikeita päätöksiä nopeasti ja tehokkaasti.

2. Edistyksellinen hälytysten hallinta

Hälytykset ilmoittavat huomiota vaativista tilanteista selkeästi, luotettavasti ja reaaliaikaisesti. Voit itse päättää, miten haluat vastaanottaa ilmoitukset: graafisesti näytöltä, tekstiviestillä, sähköpostilla tai jollain muulla haluamallasi tavalla. Hälytykset tallentuvat lokiin, josta niitä voi tarkastella jälkeenpäin. Hälytysten hallinta noudattaa ISA 18.2 -standardia.

3. Trendit ja raportointi

Yhdessä Proficy Historianin kanssa iFIX mahdollistaa kattavan trendien seurannan ja raportoinnin. Näin pystyt optimoimaan prosesseja ja tunnistamaan pitkän aikavälin kehitystä.

iFIX HMI / SCADA Hälytyslista (Alarm list) näkymä tietokoneen näytöllä ja tabletilla
iFIX  HMI/SCADA Process Dashboards -näkymä

4. Moderni ja intuitiivinen käyttöliittymä

Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä parantaa operaattoreiden tehokkuutta ja vähentää virheiden riskiä. Nativii HMTL5 mahdollistaa järjestelmän käytön laajasti eri laitteilla, kuten esimerkiski älypuhelimella.

5. iFIX hyödyntää avoimia standardeja

Avoimien standardien ansiosta eri järjestelmät voivat kommunikoida ja toimia saumattomasti keskenään.

iFIXin avulla on onnistuneesti liitetty hyvinkin vanhoja koneita ja järjestelmiä toimivaksi SCADA -kokonaisuudeksi ja mahdollistettu etävalvonta myös näille laitteille.

6. Tehokkaampi konfigurointi

iFIX tarjoaa laajan valikoiman työkaluja, jotka mahdollistavat tehokkaan objektipohjaisen suunnittelun, modernin web-teknologiaan perustuvan tietokantaratkaisun, High Performance HMI valmissovellukset ja dynamoja eri käyttötarkoituksiin.

Keskitetyn web-pohjaisen konfigurointiympäristön ansiosta käyttäjät voivat hallita ja konfiguroida järjestelmän eri osia missä tahansa. Kehittäjät voivat työskennellä samanaikaisesti yhteisen projektin parissa. Järjestelmän hallinta on tehokkampaa ja tiimityöskentely on sujuvampaa.

Vie iFIX testiajolle

Testaa iFIXiä itse ja vakuutu sen toimivuudesta!

Hanki ilmaisversio

Tuhannet yritykset ympäri maailmaa hyödyntävät iFIXiä.

iFIX on käytössä maailmanlaajuisesti useilla eri teollisuuden aloilla. Suomessa julkisia referenssejämme ovat vesi- ja energiapalveluita tarjoava Alva sekä energia- ja kiertotalous ratkaisuja tarjoava Nevel (asiakastarina tulossa). Tyytyväisiä asiakkaitamme löydät myös muilta teollisuuden aloilta, kuten lääketeollisuudesta, elintarviketeollisuudesta sekä metalli- ja muoviteollisuudesta. Esimerkkejä maailmalta löydätte runsaasti GE Vernovan asiakastarinapankista.

iFIX käyttökokemuksia:

iFIX SCADA -järjestelmän yleiskatsaus

Ominaisuudet

  • Täydellinen yleiskatsaus tuotantoon reaaliajassa.
  • Sisäänrakennetut yhteydet AWS:n ja Azuren kanssa.
  • Kehittynyt client/palvelinarkkitehtuuri.
  • Selainpohjainen sovelluskehitys.
  • Mahdollisuus yhdistää tehdasjärjestelmä tuotantojärjestelmiin (MES) ja liiketoimintajärjestelmiin (ERP).
  • Integroi helposti mm. GE Digitalin Proficy-tuotteiden ja IDUS-kunnossapitojärjestelmien kanssa.
  • Kattava raportointi ja hälytysten hallinta.
  • Pääsy historiatietoihin analysointia varten.
  • Graafinen käyttöliittymä, jossa on tehokas HMI.
  • Käyttö PC:ltä, mobiililaitteelta ja tabletilta.

Tekniset tiedot

Tuki seuraaville ohjelmille ja järjestelmille:

  • GE Historian Essential -tietokanta.
  • ActiveX- ja .NET-ohjainten tuki.
  • ActiveX- ja .NET-ohjainten turvallinen suojaus.
  • Sulautettu Visual Basic for Applications (VBA).
  • Terminal Services ja selainpohjaiset käyttöliittymät
  • Kehittynyt tuki 21 CFR Part 11 -standardille lääke- ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin.
  • Parannettu hälytysten hallinta on nopeuttanut hälytysten generointi- ja jakeluaikaa jopa 80 %.

iFIX 2024 kuvituskuva

iFIX HMI/SCADA 2024 – Mitä uutta tuorein päivitys pitää sisällään?

GE Vernova kehittää ohjelmistojaan jatkuvasti. iFIX HMI / SCADA on ollut keskeisessä roolissa jo vuosikymmeniä ja on nykyään yksi markkinoiden laajimmin käytetyistä HMI/SCADA järjestelmistä. Viimeisin iFIX päivitys piti sisällään useita parannuksia, näistä huomionarvoisempia ovat:

  • Keskitetty lisenssien hallinta yksinkertaistaa lisenssien hallintaa, vähentää kustannuksia ja parantaa järjestelmän käytettävyyttä ja tietoturvaa.
  • Parempi visualisointi kuvasuhdeperusteisella skaalautuvuudella ja klikattavilla alueilla.
  • Parannettu hälytysten hallinta on vähentänyt hälytysten generointi ja jakeluaikaa jopa 80 %.

Uuden version esittelyn kokonaisuuden voit katsoa täältä: iFIX 2024: New generation HMI/SCADA for Connected Workers | GE Digital


Usein kysytyt kysymykset UKK

Millainen linsenssointimalli iFIXillä on? Hintahaarukka?

Pysyväislisenssi (Perpetual) tarjoaa pitkäaikaisen turvan toteutetulle järjestelmälle. Se on paras ratkaisu myös SI- ja OEM-tyyyppisille yhteistyökumppaneille. Toki suosittelemme solmimaan aina ohjelmistojen tuki- ja ylläpitosopimuksen, jotta järjestelmän tuki, päivitettävyys ja muokattavuus säilyisi joustavasti.
 
iFIX on skaalautuva ohjelmisto, josta löytyy edullinen ratkaisu niin pienien yksittäiskoneiden käyttöliittymiin kuin myös hinnaltaan kilpailukykyinen ratkaisu tehdastason tai useiden tehtaiden laajuisiin järjestelmiin.

Miten iFIXn käyttöönotto tapahtuu?

iFIX tarjoaa kattavat standardirajapinnat tietojen välitykseen muiden ohjelmistojen kanssa. Suosittelemme ottamaan yhteyttä Novotekiin, ja voimme tarjota sopivan ratkaisun, jolla ohjelmistojen kokonaisuus voidaan toteuttaa.

Minkälaisia tukipalveluita Novotek tarjoaa?

Novotek tarjoaa teknistä tukea ja palvelua asiakkaan hankkeen suunnitteluvaiheessa ja järjestelmän määrittelyssä. Tarjoamme myös kaikkien ohjelmistojemme koulutuksia, jotka voidaan räätälöidä ilmaistun tarpeen mukaisiksi.

Palvelemme myös ohjelmistojen takuuaikaisissa ja tarjoamme ohjelmistojen koko käyttöiän kestävää tuotetukea. Mikäli ohjelmistoille on voimassaoleva tuki- ja ylläpitosopimus, pystymme tukemaan nopeammin ja tukeutumaan myös päämiehemme tarjoamiin tukipalveluihin.

Mikä on iFIXn elinkaari ja päivityssykli?

iFIX-niminen ohjelmisto on julkaistu 1980-luvulla. Siitä lähtien sillä kehitetyt asiakassovellukset ovat olleet päivitettävissä uudempaan versoon. Tällaista migraatiopolkua ei ole pystytty tarjoamaan juuri millekään muulle HMI/SCADA-ohjelmistolle. iFIXin kohdalla puhutaan yhtäältä taloudellisesta elinkaaresta ja toisaalta käytetyille laite- ja käyttöjärjestelmille annetuista elinkaarista. Olipa kyseessä kumpi tahansa, voimme taata projektin kalleimman osan eli varsinaisen sovelluksen siirtämisen uuteen laiteympäristöön ja uuteen ohjelmaversioon mahdollisimman pienin kustannuksin.

Tukeeko iFIX pilvipohjaisia ratkaisuja?

HMI/SCADA-ohjelmistoja käytetään asiakkaiden kriittisisssä tuotantoympäristöissä, joissa vaaditaan korkeaa luotettavuutta, ja ne eivät saa olla riippuvaisia helposti haavoittuvaisista ja yleisistä verkkoyhteyksistä. Siten niitä ei suositella pilviympäristöihin. iFIX hyödyntää tietojen tallennukseen luotettavaa Historian Essentials -aikasarjatietokantaa. Sen kautta on mahdollista välittää tietoja pilviratkaisuihin.
 
iFIX voidaan asentaa asiakkaan virtualisoituihin palvelinympäristöihin.


Haluatko tietää lisää iFIX -järjestelmästä?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme alla olevan lomakkeen kautta. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian, yleensä 24h sisällä.

Novotek on GE Vernovan Platina-kumppani

Novotek toimii GE Vernovan Proficy-ratkaisujen ainoa valtuutettu jälleenmyyjä Suomessa. Kauttamme saat niin toimituksen, koulutukset kuin myös elinkaaripalvelut paikallisilla kielillä ja toimialatuntemuksella höystettynä.

GE Vernova Solution Provider Proficy Software & Services